Friday 23 November 2012

Sezonul II, episodul 14- Clara

Terapeutul asambleaza metafora. Panzele. Asadar, azi vom afla informatii care vor duce povestea inainte, care vor produce miscare. Panzele. Iata:



Metaforele nu-s necesare. Chiar nu-s. Mai ales daca ai flerul unui ecler scapat pe clanta debaralei. Iat-o pe bolnava de SIDA:



"Ai venit cu macheta aici pentru ca vroiai sa-mi spui ceva, nu-i asa?
Mai bine o aruncam in primul cos de gunoi si mergeam acasa". Da, asa cred ca se anula episodul. N-avem norocul asta.

Clara: "Visam ca sunt undeva in macheta. Si ca ma scufund cu tot cu ea. Multi oameni viseaza ca se ineaca, nu?". Da, sigur, daca asta cere genericul serialului, de ce nu? :



Clara a patit ceva cand era mica, "aveam 9 ani si eram cu ai mei la mare". Oare exista trop mai rasuflat cand vine vorba de fictiunea cu oameni "zbuciumati" decat ceva ramasita din pre-pubertate? Macar A. Gregory Hippolyte avea decenta sa-i faca pe toti obsedati sexual si sa-i si dezbrace. Pe cand Clara pare scoasa din ceva filmulet Hallmark:


Oare e oportun ca intr-un serial care se pretinde semi-stiintific si care are consilieri psihologi sa numesti depresia drept "avand demoni"? O fi, intr-adevar, mai usor sa traduci replici din seriale de familie gen Al Saptelea Cer, care era finantat de biserici si republicani, si in care demonii erau responsabili pentru sex, violenta, abandon scolar si, iata, afectiuni psihice.

No comments:

Post a Comment