Tuesday 20 November 2012

Seria II, Episodul 11- Ioana

Corespondentele absurde se dezlantuie in Iures: "Poate ajungi mai devreme la tribunal de cand ai fost la ginecolog si ati vorbit de varsta optima pentru a avea copii. E o presiune crescanda a timpului". Si poate replicile imbecile sunt presiunea crescanda a type-castingului:


Avocata-doberman livreaza :"Nora. Pana si numele suna sexy, insinuant. Genul de femeie care te face sa nu dormi noaptea, care te incita". Daca era macar o Eufrosina. Imaginarul erotic in fictiunea pentru adulti gandita de HBO e cam la nivel de balada Talisman. Cuvintele debitate de tipa: sexy, insinuant, incitant nu formeaza un inteles, Doamne fereste o "imagine", ci marseaza pe meritele lor ca termeni arhiuzati si prin urmare functionali. Clisee in stare pura. Cam ca si cum ai spune "roua cristalina a diminetilor inmiresmate":


Ioana: "Sexul salbatic nu intra in tariful terapiei". Sper ca Rebengiuc n-a aflat inca.

"Trebuia s-o vezi. S-a indragostit de fiul patronului, un tip pe la 30 de ani, casatorit, cu o fetita. Clasic, nu?". Da, am vazut asta in cel putin vreo 50 de seriale inaintea productiei originale HBO.

Ioana: "Poate inhib. Cand ies, ma imbrac in ceva mai lejer, mai feminin"/"Poate are legatura cu sexul. Ce, crezi ca sunt asexuata? Nu atrag barbati" etc. Pana la urma, dincolo de actorii din lemn si de decorurile neverosimile, In Deriva putea avea un mesaj sau o suma de mesaje. Putea sa-si propuna sa chestioneze niste "adevaruri" si sa fie cat de cat progresist. Nici vorba. Femeia e definita tot ca obiect-al-dorintei-masculine. Mai ales femeia de cariera, care de fapt e jenata ca vreun Bucurenci imbracat de la outlet nu vrea s-o inghesuie pe noptiera. Cred ca serialul poate fi exportat lejer in Iran, n-am avea nicio problema.

"Hai sa sim sinceri, Andrei. Sa astept sa-mi spuna ca nu sunt destul de interesanta? Asa e, nu sunt". De acord. Degeaba isi aprinde o tigara subtire peste o balada in franceza, in halou de lampa de la Ikea:


"Te-ai culcat cu ea?"
"Nu" . Nu stiu ce s-ar mai putea spune.

No comments:

Post a Comment