Sunday 11 November 2012

Seria II- episodul 5 - Maria

Episodul incepe cu Andrei Poenaru avand un cosmar, care in viziunea HBO e Marcel Iures stand pe fotoliu si vorbind cu un stock character din sezonul I. Prin camera e fum ca la un concert tip zilele berii (codarea low cost a visului) si Iures arata ca si cum a fost pus sa vada Gangnam Style pe reverse: 



Totusi, de remarcat unul dintre putinele momente homoerotice din TV-ul romanesc: 



Andrei Poenaru spunandu-i unei sexagenare ca arata superb intr-un un decor care a mai fost probabil folosit pentru un teleshopping cu produse pentru osteoporoza:



Tamara Cretulescu e credibila in rolul unui terapeut cam cum ar fi si o cutie goala de Dero acoperita cu o fata de masa din musama:



"Eu cred ca iti primesti pacientii in sufragerie pentru a nu mai avea atata liniste in jurul tau". Un exemplu dureros de dialog bazat pe prezumptia ca un personaj va produce ceva concret (sufrageria galagioasa) care e inversul unei stari interioare ( linistea apasatoare)- de observat ca ambele componente sunt invizibile ca metafora pana cand nu sunt puse intr-o propozitie de un al doilea personaj. Si ca nu au absolut nicio logica.

"Intreaba-l ce motor are. Trebuie sa aiba cel putin 600 de centimetri cubi. Sau 800". Iures livreaza subtext despre falus unei adolescente care arata ca o voluntara care strange bani pentru cai muribunzi. Daca n-ar fi masuta acolo, i-am vedea probabil tenisii invartiti ca intr-un fel de sageata.






No comments:

Post a Comment