Wednesday 14 November 2012

Seria II- Episodul 7- Stefan

Stefan, un elev de gimnaziu, se simte preocupat si responsabil, crede Iures, pentru declinul casniciei parintilor. In fictiunea lenesa gen In Deriva, copiii au probleme si valori de oameni mari si spectacolul vine din faptul ca lucruri banale, dar "serioase" ies prin moaca unui actor de 12 ani, nu 42.


Un pic mai bine imbracati ca media si filmati dintr-o parte, aproape ca plebeii romani arata ca niste actori de serie C dintr-un serial de Aaron Spelling. Insul din stanga importa cai, ceea ce mi se pare neverosimil, tinand cont ca salam prost se poate face si din caii de la Letea:


Cand Iures monologheaza inconsistent despre speranta, supporting cast-ul arata ca Bitang&Belu uitandu-se la LCD-urile cu punctaje:


Dupa ce homunculul crescator de cai ii spune neveste-sii "Ce dracu vrei ma Ruxandra ma? Ce naiba ma", Ruxandra ii spune ca ii duce dorul si ca ar trebui sa impace. Desigur, pentru copil. Probabil ca daca-si lua si o palma dupa ceafa, Ruxandra sarea direct in amfiteatrul pe care masculul il face cu picioarele:


Batista pentru sters lacrimile amorului neimplinit era acolo, in maneca hainutei. Putea avea cumsecadenia de a o face in fata masutei de vanitate, intre 2 ture de facut prajituri si cartofi pai:


Iures termina bine: "Nici tu nu esti convins, Tudore. Si copilul se agata de dubiile tale". Fantastici copiii HBO.

No comments:

Post a Comment