Tuesday 13 November 2012

Seria II, episodul 6 - Ioana

Ioana e o avocata care vine in cabinetul lui Iures si care e jucata de o actrita care are carisma on screen a unui ghem de blana lipit de talpa sandalei unui pensionar cu onicomicoza:



"Daca as avea sansa sa cunosc un barbat si sa am un copil, poate m-as ierta"- pana la urma de ce ar exista alternative existentiale la a avea "bb mik" si de ce sa nu folosim acelasi cliseu obosit despre femeia care n-a nascut? E vorba de ceasul biologic, desigur, pe care Ioana l-a mentionat 3 secvente mai devreme, cand a fost filmata inutil-calofil intre doua lampi:



"Aveam problemele noastre de cuplu. El nu era un inger". Interesant cum oameni "reali", cu probleme "reale" se exprima ca un personaj sub-sub secundar din ceva nuvela banala de Ibraileanu. Sau ca si Katherine din Y&R.

Corespondentele metaforice fortate continua, de data asta livrate de Iures. Spasmul unui muribund de a prinde bratul unui copil e cumva, in judecata Cristian Andrei-asca a lui Iures, tot aia cu decizia aceluiasi om, 10 ani mai tarziu, de a-si trimite fiica sa avorteze, astfel "apucandu-i" din nou bratul. Glaciala avocata Ioana, care zamislise, dar lepadase, cu un Ciprian, nu e foarte convinsa si afiseaza figura unui doberman care se uita la un discobol:



Figura lui Iures cand Ioana ii spune ca-i datoreaza un copil. Totusi, sa nu-i plangem de mila, Iures primeste 300 de lei pe sedinta:



Pentru scena inseminarii, pot fi folosite ca stand-in torsul lui Dragos Bucur si gafaiala lui Mimi Branescu.






No comments:

Post a Comment