Saturday 17 November 2012

Sezonul II, Episodul 10- Maria

Daca va acosteaza Marcel Iures si va spune "arati superb", sa nu-l credeti. Probabil e un automatism dobandit in timpul filmarilor, tinand cont ca e cea mai comuna replica a lui, alaturi de "de ce crezi ca se intampla asta". In episodul de azi, superb arata aceasta sosie a Irinei Loghin. E intr-adevar un permanent de zile mari si o gusa bine pudrata:


"Nu te gandesti ca grota aceea simboliza un pantec? Intunecos, plin de apa". Si uite asa, psihicul unui om si culegerea de subiecte rezolvate pentru teza la romana, autor Maria Lupu, isi dau mana. Parca Iures a mai auzit undeva toate astea. Ah da, in celelalte episoade:


In timp ce Iures povesteste despre cum a facut sex cu sosia Irinei Loghin, operatorul il pune pe un fel de cruce a marturisirii. Si ce gasim in cele mai adanci foruri ale terapeutului? Divortul parintilor sai. Oare s-o fi simtind si Iures vinovat, ca prescolarul care vine la el miercurea? Ce "legaturi nevazute" obositor de evidente:


Iures: Totul s-a schimbat in acea noapte de Paste. Simbolistica religioasa, acest suc Tang al cinemaului romanesc. Totusi, e admirabil ca o terapeuta pensionara se straduieste sa asorteze lampi redundante cu tapetul si o vaza:



No comments:

Post a Comment